marți, 23 februarie 2010

Mierea de albine.

Farmacia albinelor-am primit  pe email aceasta ''poveste'' ca sa spun asa, despre mierea de albine si mi-sa parut foarte interesant si demn de retinut, asa ca am postat aici ca sa aibe posibilitatea si alte persoane sa se informeze despre medicamentul minune chiar miraculos, care este mierea de albine.


Care-i cea mai bună miere?

• Verificaţi dacă mierea de albine este autentică sau contrafăcută înainte de a o folosi pe post de medicament
Farmacia albinelor este cea mai veche sursă de sănătate. Gustul şi virtuţile terapeutice ale mierii de albine sînt cunoscute de mii de ani. Numai că industria modernă a scos pe piaţă şi miere contrafăcută, la fel de delicioasă, dar fără niciun aport pentru sănătate. Dimpotrivă, mierea falsă face mai mult rău decît bine. Cum deosebim mierea bună de cea rea? Iată cîteva sfaturi cu care trebuie să ne înarmăm atunci cînd achiziţionăm acest miraculos medicament al stupului.
Citiţi eticheta!
Mierea e bună aproape pentru orice afecţiune, chiar şi în regim profilactic, prevenind îmbolnăvirile de orice fel. Produsele stupului nu au efecte secundare, nu creează dependenţă. În timp ce vindecă, ele şi hrănesc, energizează, vitaminizează şi imunizează. Dintre toate produsele apicole, cea mai apreciată şi cu beneficiile cele mai cunoscute este mierea de albine. În magazine, găsim şi borcane cu miere falsă. Aceasta e doar zahăr, glucoză şi alţi compuşi chimici, fără nicio calitate terapeutică. Există însă şi producători cinstiţi care chiar menţionează pe ambalaj faptul că produsul respectiv conţine glucoză. Citiţi cu atenţie ambalajul, şi nu cumpăraţi acest produs. Un apicultor veritabil va menţiona pe borcan: data recoltării, data ambalării, sursa florală a mierii precum şi temperatura la care a fost decristalizată, care nu trebuie să depăşească 40 de grade Celsius. De asemenea, trebuie să vă îndoiţi de autenticitatea unui produs prea ieftin. Iată cum se poate verifica dacă mierea este sau nu contrafăcută: luaţi cîteva beţe de chibrit şi introduceţi-le cu gămălia în miere. Lăsaţi-le aşa cîteva minute, apoi încercaţi să le aprindeţi. Dacă ard, atunci mierea este bună.
Cum verificăm calitatea mierii?
O altă metodă de a afla dacă mierea este de calitate constă în încălzirea într-un vas de sticlă a două linguri de miere. Se adaugă şase linguri de alcool, amestecînd bine totul. Dacă la fundul vasului apare o substanţă albă, mierea este cu siguranţă falsificată. O miere adevărată se va dizolva complet în alcool. Putem introduce o linguriţă în borcanul cu miere. Apoi, o ridicăm, lăsînd să curgă mierea. Dacă aceasta curge continuu, mierea este naturală, cînd curge sub formă de picături, mierea este contrafacută. Mierea de salcîm este mai fluidă decît cea de floarea-soarelui. Se mai foloseşte ca metodă de identificare a mierii bune întoarcerea borcanului cu gura în jos. Dacă face o bulă mare de aer e naturală. După un timp, mierea veritabilă se zahariseşte, fără ca acest fenomen să-i afecteze calităţile, cea falsă, rămîne lichidă. Mierea zaharisită îşi revine dacă introducem borcanul într-un vas cu apă fierbinte. Cînd alegem mierea, trebuie să ţinem cont şi de culoare. Specialiştii ne sfătuiesc să optăm pentru cea de culoare aurie sau albă, cu aromă, de consistenţa smîntînii şi cît mai transparentă la culoare. Aroma pronunţată poate fi indiciul mierii falsificate.
Mierea polifloră, medicament complex
Compoziţia chimică a mierii variază în funcţie de plantele melifere, de intensitatea culesului, starea timpului, în medie 83% din conţinutul mierii este format de substanţă uscată (glucoză maximum 5% şi fructoză) şi apă (18-20%). Valoarea pH-ului dintr-o miere maturizată variază de la 3,5 la 5,5, în funcţie de specia de plantă de la care s-a recoltat nectarul. Cu ocazia invertirii nectarului în miere, sînt incorporate proteine, materii albuminoide, acizi (formic, malic, citric, gluconic, succinic, acetic), substanţe minerale (fosfaţi de calciu, fier, săruri de aluminiu, stronţiu, cobalt, titan, crom, iod, argint, zinc, plumb, iridiu), substanţe de origine organică (enzime, catalază, inulază, inhibină), vitamine, antibiotice naturale, hormoni şi polen, mierea neputînd fi egalată de niciun preparat farmaceutic sintetic, ea este o substanţă vie şi direct asimilabilă.
S-a creat un fel de superstiţie cum că mierea de salcîm este cea mai bună din punct de vedere terapeutic. Nutriţioniştii însă susţin că mierea ideală este totuşi cea polifloră.
Sortimente pentru afecţiuni stomacale
Diferitele sortimente de miere ajută în terapii diferite. Astfel, mierea de salcîm este calmant al tusei, antiseptic, tratează astenia, nevrozele, are proprietăţi antibacteriene. Mierea de castan comestibil este bogată în substanţe minerale şi are acţiune antianemică, antimicrobiană şi remineralizantă, fiind recomandată mai ales în bolile de stomac, intestinale, renale, osteoporoză. Mierea de castan sălbatic creşte tensiunea arterială. Mierea de cruşin este laxativă. Mierea de flori de cîmp are o puternică acţiune antimicrobiană. Mierea de pajişte este considerată un antiseptic eficace în tratarea cistitelor, a reumatismului şi a infecţiilor intestinale.
Mierea de floarea-soarelui e adjuvant în tratarea bronşitelor şi a bolilor de stomac. Mierea de izmă este recomandată pentru afecţiunile de stomac şi intestine. Mierea de iarbă neagră, cu un miros pronunţat de caramel şi gust amărui, e un bun diuretic, antianemic, antiseptic al căilor urinare, tratînd afecţiunile sistemului nervos.
Pentru răceli şi sistemul nervos
Mierea de levănţică e recomandată celor epuizaţi fizic şi nervos. Lecuieşte tusea şi durerile de gît. Mierea de lavandă se recomandă şi în cazul afecţiunilor pulmonare, migrenelor şi insomniilor. Poate înlocui medicamentele vermifuge în caz de oxiuri la copii. Mierea de măr este tonică şi antidiareică. La fel, şi cea de mure. Mierea de mentă are culoare verzui - brun roşcată şi se recoltează în cantităţi mari în Delta Dunării. E bogată în vitamina C şi are proprietăţi analgezice, combate balonarea, e un foarte bun tonic şi antispastic, uşurează digestia. Mierea de păducel este foarte bună pentru bolnavii de inimă. Mierea de pomi fructiferi vindecă afecţiunile renale, pulmonare şi intestinale. Mierea de rapiţă se recomandă în tratarea osteoporozei. Mierea de rozmarin este recomandată hepaticilor, copiilor, persoanelor obosite sau stresate. Stimulează funcţiile intestinale şi digestia. Mierea de tei e prescrisă în caz de afecţiuni ale sistemului nervos, insomnii, stări febrile, tuberculoză, dureri gastrice, prevenirea migrenelor, profilaxia pneumoniilor, astmului bronşic, stărilor nervoase. Mierea de trifoi este considerată ca avînd cea mai bună savoare. Este bogată în vitamine (B1, B2, C), are acţiune diuretică, fiind şi un bun expectorant.
O altfel de miere bună
Mierea extraflorală provine din nectarul secretat de alte părţi ale unor plante (cum ar fi porumbul, secara, măzărichea) sau arbori (măr, prun, nuc, tei, plop, stejar, arţar, frasin, mesteacăn), unde se află glande nectarifere asemănătoare cu cele din interiorul florilor. În nopţile răcoroase de după zilele călduroase, spre dimineaţă, apare această secreţie extraflorală pe frunzele anumitor arbori, iar albinele se grăbesc să o adune şi s-o prelucreze în miere. Mierea extraflorală are o culoare ceva mai închisă. Mierea de mană este puternic antibactericidă, are un procent redus de glucoză, dar multe dextrine şi substanţe minerale care o menţin ani de zile în stare lichidă. Mierea de mană a pinului calmează tusea. Mierea de stejar sau frasin este un foarte bun laxativ şi calmant în inflamaţiile intestinale. Mierea de conifere (brad, molid) are acţiune antiseptică şi antiinflamatoare, iar mierea de brad este utilă în bolile căilor respiratorii.
Reguli de păstrare
Mierea nu se păstrează decît în ambalaje de sticlă perfect spălate şi uscate. Nu puneţi miere în ele pe considerentul că au conţinut tot miere. Pelicula veche de miere de pe pereţii vasului conţine germeni de fermentaţie care vor face să fermenteze şi mierea nouă, schimbîndu-i gustul şi mirosul. De asemenea, o miere cristalizată va zaharisi şi mierea proaspătă. Mierea nu se va păstra niciodată în vase confecţionate din zinc, cupru, plumb sau aliajele lor, deoarece, sub acţiunea acizilor din miere se formează compuşi chimici ce pot da intoxicaţii grave. Borcanele cu miere nu trebuie păstrate la un loc cu recipientele ce conţin substanţe ce emană mirosuri neplăcute (vopsele, carburanţi, esenţe, varză murată), deoarece mierea prinde uşor miros.
De asemenea vasul cu miere nu se pune descoperit în apropierea sării de bucătărie, care favorizează menţinerea umidităţii în aer, aceasta contribuind la o fermentaţie accelerată a mierii.
Mierea ambalată în borcane de sticlă va fi ferită de lumină, care-i depreciază calităţile (lucru uşor de observat atunci cînd mierea îşi închide culoarea). Nu păstraţi mierea la lumina soarelui! Razele soarelui distrug multe dintre enzimele prezente în miere.
Contraindicaţii
• În puţine cazuri, acest aliment sănătos nu este indicat totuşi pentru consum. Este vorba de afecţiuni ca: obezitate, diabet zaharat, tulburări glicoregulatorii, insuficienţă pancreatică exocrină.
Un leac milenar
• Mierea de albine a fost prima substanţă dulce folosită de om, fiind preţuită de toate popoarele antice. Egiptenii o foloseau la îmbălsămare, grecii şi romanii preparau din miere ambrozie, pe care o considerau elixir pentru viaţa eternă. Dacii foloseau mierea nu doar ca aliment, ci şi ca remediu naturist. În Vechiul Testament găsim cuvîntul „miere“ de circa 60 ori. Hipocrate recomanda mierea pentru vindecarea afecţiunilor gastro-intestinale, renale, respiratorii şi pentru tratamentul plăgilor. Musulmanii foloseau mierea ca un leac bun pentru orice boală. Pînă în 1871, cînd s-a produs zahărul, mierea a fost singurul aliment dulce folosit de oameni.
Recomandări terapeutice generale
• Mierea se poate consuma ca atare, sau ca adaos la ceai, lapte, alte băuturi, în prăjituri. Ca medicament, este indicată, indiferent de sortiment, în:

- alimentaţia dietetică a copiilor

- tratamentul bronşitelor cronice, în special cele alergice (aerosoli cu miere)

- tratamentul artrozelor reactive (tratament asociat cu veninul de albine, aplicat local, în cadrul unor şedinţe de fizioterapie)

- afecţiuni cardiace (mierea cardiotonică)

- afecţiuni reumatismale

- boli digestive, în tratarea cărora se asociază cu propolisul (2-5%)

- afecţiuni hepatice

- insomnii

- afecţiuni ale căilor respiratorii

- senilitate.

sâmbătă, 20 februarie 2010

Bancuri cu soacre..:)

Un tip intra intr-un bar tot zgariat pe fata, pe maini, pe picioare si cu hainele sfasiate.

Vazandu-l astfel, prietenii il intreaba ce i s-a intamplat.
- Tocmai am ingropat-o pe soacra-mea.
- Si ce legatura are asta cu zgarieturile tale?
- Nu vroia…
..................................................................................
Un barbat suna la pompieri si zice speriat:

- Domnule soacra mea vrea sa se arunce de la etaj!!
- Si care e problema?
- Nu se deschide fereastra!!!
.............................................................
Soacra isi invita ginerele la masa.Ginerele, desi suspicios, accepta invitatia.

Pe masa, diferite salate, preparate din carne de pui, porc, cartofi vreo 3 feluri, deserturi, bere rece, vin, …La un moment dat soacra iese la bucatarie.
Ginerele apuca o bucatica de carne si i-o da pisicii. Asta dupa 2, 3 crampe moare sub masa.
Nervos tare, apuca o cratita goala si cand intra soacra ii trage una de o lasa lata pe jos.
La care pisica de sub masa: – YEESSSSSSS!!!!!
...............................................................
- Soacra-mea e ca ziarul.

- De ce, stie atit de multe noutati?
- Pe naiba, apare zilnic
.................................................................

duminică, 14 februarie 2010

Iubirea...


A renunta la dreptul de a iubi inseamna, poate, a renunta chiar sa avem dreptate..
Cred ca e imposibil in lumea asta sa nu gasesti vreun motiv de iubire. Nu cred ca exista ceva care sa produca ura totala si sa creeze numai indiferenta. Eu una n-am gasit inca...

Iubesc rasaritul de soare, plimbatul pe plaja, apa marii cu fluxurile si refluxurile ei care sa-mi gadile picioarele, apusul rosiatic-visiniu. Padurea cu ,copaci ei, iubesc oamenii si tot ceea ce ei reprezinta. Le iubesc trupurile si spiritele. Mintea si constiinta. Frumusetea si uratenia. Ii iubesc pentru ca sunt unici fiecare si pentru ca sunt la fel. La fel ca mine.Cu suflet frumos..
Iubesc sa am dreptate si iubesc sa fiu contrazisa. Iubesc sa discut si sa tachinez. Iubesc omul care-si sustine punctul de vedere si pe cel care nu. Pentru ca in definitiv, ei sunt eu si eu sunt ei.Iubesc viata. Cu tot ce inseamna ea. Cu zile senine, dar si cu nori...
Imi doresc ca sentimentul de iubire sa nu ma paraseaca niciodata...

Tacerea...



Tacerea e nimic, cuvantul e totul..
Eu cred ca tacerea e oribila. Tacerea exprima foarte multe. De la necunoastere la cunoasterea totala, de la prostie la genialitate, de la indiferenta la interes. Tacerea poate exprima adesea mai mult decat o pot face cuvintele. Ea poate indigna, enerva sau jigni o persoana. Ceea ce tacerea are in plus fata de cuvinte e superioritatea si usurinta folosirii ei.

Unii tac pentru ca viseaza o elocinta mai profunda decat a cuvintelor. In schimb, altii tac pentru ca nu mai vor sa spuna nimic. Pentru ca nu mai cred in nimic. Nu mai cred in dragoste si se hotarasc sa nu-i mai pronunte numele, nu mai cred in fericire si se hotarasc sa uite de ea.
Si atunci marea mea intrebare ramane..pentru ce traim?...pentru ce te chinui in viata asta ..si asa chinuita...

Fereste-te de indiferenta!

“Pot sa recunosc ca nu sunt facut pentru ura. Dar sa nu iubesc nimic? Sa nu spun nimic? Sa nu cred in nimic? Nu exista, pro­babil, ceva mai greu de suportat, in afara durerii, decat repausul deplin, starea de obiect; nu m-as putea ridica, admitand ca as dori asta, la indiferenta celor cu desavar­sire satui sa iubeasca, sa spuna, sa creada si sunt recunoscator tuturor cauzelor care m-au ferit sa devin un asemenea intelept “Octavian Paler, (Viata ca o corida).
Ce e cel mai greu de indurat:minciuna,tradarea sau indiferenta..? Eu personal cred ca indiferenta..
Indiferenta creeaza o stare de vid intr-o relatie dar parca nu acest lucru este cel mai rau. Intr-un asemenea punct daca partenerii mai au resurse pentru putina visare, ceva fantezie se mai poate recupera.Eu cred ca
in momentul in care vezi ca partenerul tau nu mai reactioneaza la nimic...cand vezi ca ,daca ai vreo problema in cuplu, si-ti doresti sa intelegi de ce s-a ajuns acolo....si incerci sa comunici, iar el/ea....prefera sa citeasca sau sa se uite la tv,meci....si-ti spune..."hai, lasa-ma ca n-am chef, am ceva mai bun de facut"......sau, sa vii acasa, fericit/a si bine dispus/a....si sa vrei sa-i impartasesti si lui/ei bucuria ta.....iar respectivul sa-ti "taie" elanul, uitandu-te la tine cu o figura de-aia care spune...."e, na....ca ma doare pe mine-n cot de bucuria ta"...cand uita sau poate nu sa iti cumpere o floare sau un cadou in ocaziile deosebite sau motiveaza ca nu a avut timp,bani..eu consider ca asta inseamna indiferenta..si doare al naibi de tare...si cunosc destul de multe cupluri de acest fel..Si atunci pentru ce s-e complac in situatia asta???...Cred ca in momentul in care esti  indiferent,nu mai poti vorbi de o relatie..Teme-te insa de indiferenta. Caci prin tacerea ei, prin consimtamantul ei tacit, te ucide şi te tradează în acelaşi timp”
"Nu sunt barbatii mai puternici decat noi femeile, ci noi femeile suntem mai sensibile si mai usor de ranit"!

joi, 11 februarie 2010

Lacrimile pensionarilor...

Sunt atat de mahnita cand ma uit la TV.la toata mizeria care se intampla in Romania..am fost atat de impresionata cand am vazut la tv pe maiestru Ion Lucian plangand incat credeti-ma ca am plans si eu de durerea sufleteasca a,acestui om....prosteala pe fata a romanilor,de catre acesti zei ai puteri, uitandu-se la toti acei amarati de pensionari fara pensi, fara scrupule,fara sa ii afecteze cu nimic,atata ignoranta fata de acesti oameni si asa amarati si macinati de batranete ...e ceva de neconceput.Cum oare mai poate pamantul asta sa suporte aceasta bataie de joc si cat mai pot rabda ROMANII pana vor iesi in strada pentru a-si face dreptatea meritata.
Sunt inca o data convinsa  ca alegerea de a pleca din tara acum aproape 3 ani, a fost ceea mai buna decizie..am scapat de tot acest regim bolnav,gaunos,ma pot bucura de o viata normala,cu legi clare si drepte pentru mine,ca om,Si probabil ca daca voi trai indeajuns voi apuca sa primesc si pensie meritata pe drept..ceea ce cred ca in Romania nu  mai e posibil ,ca generatia mea sa mai apuce sa si vada pensia vreodata..ca are grija puterea sa o macine in mandatul lor.
Imi pare foarte rau ca sunt doar cativa oameni care se revolta si restul aceepta tacit toata mizeria asta..
este inuman ceea ce se intampla in ro.Oare sa n-e meritam noi soarta asta..noi romani???
Ce mai asteptam??...

miercuri, 10 februarie 2010

Tentativa mea..:)

Incercarea sau tentativa mea nu prea reusita dupa parerea mea(se putea si mai bine) inimioarele mele de Sf.Valentin.Data viitoare sigur o sa fie mai bine ,acum am invatat smecheria..:)

luni, 8 februarie 2010

Calitatea omului...

Care sunt valorile si optiunile tale si care e nivelul minim de respect pe care il poti admite de la un om..indiferent ca e amic,prieten sau partener?
Aici e mult de discutat,dar eu cred ca femeia intodeauna are si ofera mult mai mult decat primeste.Respectul fata de tine si fata de celalant, e piatra primordiala,baza si prima calitate a omului.Cred ca de aici incepe provocarea...cat de multe compromisuri faci in viata si care e limita maxima sau de mijloc acceptata? Se mai gaseste calitate la un om si in ce proporti?
Realitatea e foarte dura..te uiti in jur si vezi ca e o mare discrepanta in societatea noastra,nu mai exista respect sau bun simt.Foarte multa lume nu mai pune pret in criza asta pe lucrurile pozitive,pe lucrurile de calitate si asta e foarte dureros.
Cred ca indiferent de ce se va intampla in societatea asta tumultoasa e bine sa nu n-e pierdem optimismul,sa speram ca mai exista oameni de calitate si ca e posibil ca persoana sa fie chiar langa noi,iar daca ii gasim ar fi bine sa ii pretuim ,pentru ca sincer cred ca sunt pe cale de disparitie si regretul ca ai ratat sansa aceasta, te va urmari toata viata.
Speranta moare ultima nu...

duminică, 7 februarie 2010

Cine e Valentin??




De ce sarbatorim aceasta zi???..si care e istoria ei???...
Pe scurt:Valentin era un preot,din timpul imparatului Claudiul al II-lea, el credea că oamenii trebuiau să se căsătorească, sa fie fericiti. Astfel el a căsătorit în secret multe cupluri. El făcea cununiile în locuri secrete, pentru ca,casatoria era interzisa de catre rege.
Dar el ,regele,l-a găsit. Valentin a fost arestat şi adus în faţa împăratului. Lui Claudiu i-a plăcut de Valentin şi a crezut că este un om tânăr şi înţelept. L-a încurajat să renunţe la creştinism şi să devină un soldat roman. Valentin a refuzat. El a fost întemniţat şi condamnat la moarte. Până în ziua execuţiei, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi şi le-a semnat scriind "Adu-ţi aminte de Valentin al tău."
Valentin a fost probabil ucis pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Totuşi este necunoscută data datorită faptului că nu se ştie dacă legenda este adevărată dar este oricum o poveste frumoasă. Nu există dovezi pentru a arăta dacă această poveste este adevărată sau nu dar oricum ziua de Sfântul Valentin este celebrată în onoarea sa.
O sarbatoare importata de la alti,un prilej de a arata persoanei iubite mai multa atentie,dragoste si iubire.Nu e rau,de aceeia sunt deacord ca sa fie cat mai multe zile ca aceestea,asa vom putea sa fim mai iubitori si mai apropiati de ceilati,vom putea darui mai multa dragoste si iubire celorlalti.
Fiti mai toleranti,iubitori si bucurati-va de fiecare clipa ca si cand ar fi ultima.
Nu uita de Sf.Valentin!

luni, 1 februarie 2010

Februarie 2010 !!!











Asa arata Germania pe 1 Februarie 2010!!!
Asa o iarna grea nu a mai fost in Germania de 20 de ani.Este a doua saptamana de cand ninge aproape tot timpul...nu ma intreba-ti daca mai pot sa vad zapada...sau sa mai dau zapada pe langa casa..:) am reusit sa fac muschi sanatosi la cat am dat la lopada..:)).
In rest atmosfera de iarna e superba,ninge frumos,se circula bine,nu avem de ce sa fim tristi..:)
HAI LA SANIUS!!!!..:)





vineri, 15 ianuarie 2010

Frankfurt,un oras superb!









Frankfurt, un oras minunat este cel mai mare oraş din landul federal german Hessa şi al cincilea oraş ca mărime din Germania.În Frankfurt pe Main îşi are sediul Banca Centrală Europeană.

Este unul dintre cele trei oraşe europene care au un număr important de zgârie-nori.

Frankfurt este al doilea după Paris . În Frankfurt se află cea mai înaltă clădire din Europa, Turnul Commerzbank. În Germania numai la Berlin există un număr mai mare de zgârie-nori în comparaţie cu Frankfurtul.

Germaniei. Bursa din Frankfurt este cea mai mare din ţară, ocupându-se de 85% din acţiunile din Germania şi este una dintre cele mai mari din lume. În Frankfurt se află de asemenea sediul Băncii Centrale Europene, cel al Băncii Federale (de stat) Germane (Deutsche Bundesbank), precum şi sediile unui număr mare de bănci .Frankfurtul este şi centru pentru o serie de afaceri comerciale pe scară largă.
Un oras superb daca aveti ocazia sa-l vizitati,merita... VIZITAT.