duminică, 7 februarie 2010

Cine e Valentin??




De ce sarbatorim aceasta zi???..si care e istoria ei???...
Pe scurt:Valentin era un preot,din timpul imparatului Claudiul al II-lea, el credea că oamenii trebuiau să se căsătorească, sa fie fericiti. Astfel el a căsătorit în secret multe cupluri. El făcea cununiile în locuri secrete, pentru ca,casatoria era interzisa de catre rege.
Dar el ,regele,l-a găsit. Valentin a fost arestat şi adus în faţa împăratului. Lui Claudiu i-a plăcut de Valentin şi a crezut că este un om tânăr şi înţelept. L-a încurajat să renunţe la creştinism şi să devină un soldat roman. Valentin a refuzat. El a fost întemniţat şi condamnat la moarte. Până în ziua execuţiei, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi şi le-a semnat scriind "Adu-ţi aminte de Valentin al tău."
Valentin a fost probabil ucis pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Totuşi este necunoscută data datorită faptului că nu se ştie dacă legenda este adevărată dar este oricum o poveste frumoasă. Nu există dovezi pentru a arăta dacă această poveste este adevărată sau nu dar oricum ziua de Sfântul Valentin este celebrată în onoarea sa.
O sarbatoare importata de la alti,un prilej de a arata persoanei iubite mai multa atentie,dragoste si iubire.Nu e rau,de aceeia sunt deacord ca sa fie cat mai multe zile ca aceestea,asa vom putea sa fim mai iubitori si mai apropiati de ceilati,vom putea darui mai multa dragoste si iubire celorlalti.
Fiti mai toleranti,iubitori si bucurati-va de fiecare clipa ca si cand ar fi ultima.
Nu uita de Sf.Valentin!

Niciun comentariu: